Nieuws

Ingediende sessie-ideeën geselecteerd Nationaal Fietscongres

Uit de bijna 70 ingediende sessie-ideeën heeft de Raad van Advies van het Nationaal Fietscongres een selectie gemaakt. De inzenders die op het congres, op 20 juni aanstaande in Houten, mogen spreken hebben dinsdag 23 april bericht ontvangen. De Raad van Advies was lovend over de vele inzendingen: “De hoge kwaliteit en de grote diversiteit van de inzendingen onderstreept het belang van de fiets.”

Iedere inzending is door minimaal vier leden van de Raad van Advies beoordeeld. Daarbij is onder meer gelet op het vernieuwende karakter van de inzending en het belang van/de toepasbaarheid voor de vakwereld.

Thema's

Aansluitend zijn alle inzendingen onderverdeeld per thema. Denk daarbij aan snelle fietsroutes, gedrag, inclusiviteit, fietsstraat, bewegwijzering, infra, beleid, gezondheid, data en verbinden. Het laatste, verbinden, is ook het thema van het congres en benadrukt dat fietsen meer is dan de verplaatsing van A naar B maar ook raakt aan inrichting, gezondheid, economie, binnenstedelijke ontwikkelingen, woon-werkverkeer.

Keur aan onderwerpen

De geselecteerde sessie-ideeën bieden een keur aan onderwerpen. Zo vertelt ProRail meer over innovaties in efficiënt gebruik van bewaakte stallingen, verzorgd Royal HaskoningDHV een sessie over beleid dat over de gemeentelijke grenzen gaat in Zuidoost Fryslân en Utrecht, staat gedragsverandering in de spotlights, worden de kansen verkend van de nieuwe Omgevingswet en ook data en het partnership Talking Traffic doen hun intrede.

 

Meer informatie over het Nationaal Fietscongres, een overzicht van de geselecteerde sessies en het programma vindt u op www.nationaalfietscongres.nl

Deel dit artikel