Nieuws

Tarieven parkeer- garages flink omhoog

Tarieven parkeergarages flink omhoog Winkelende consumenten zijn steeds duurder uit als zij hun auto kwijt willen in een parkeergarage. Twee op de drie parkeergarages in de steden hebben hun tarieven verhoogd tot soms wel 20 procent. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Nationale Parkeertest 2011 van Detailhandel Nederland.

Tarieven parkeer- garages flink omhoog


Gaten dichten


Volgens de brancheorganisatie gebruiken gemeenten de parkeeropbrengsten om de gaten in de begroting te dichten. ''Gemeenten moeten dat geld juist investeren in de bereikbaarheid van binnensteden en winkelgebieden'', aldus Detailhandel Nederland.

79 Parkeergarages onderzocht


De brancheorganisatie heeft 79 parkeergarages in 26 steden onderzocht. Twee op de drie parkeergarages hebben hun tarieven flink verhoogd door tijdseenheden in te korten. Vooral in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Arnhem en Dordrecht zijn de tarieven gestegen.

Waterlooplein


De parkeergarage aan het Waterlooplein in Amsterdam heeft bijvoorbeeld een flinke prijsstijging doorgevoerd. Een consument betaalde vorig jaar nog 4 euro per uur, maar betaalt momenteel 1 euro per twaalf minuten, ofwel 5 euro per uur. Volgens het onderzoek behoort parkeergarage Langstraat in Arnhem tot een van de smerigste garages van Nederland, terwijl bezoekers er wel meer moeten betalen. In een derde van de parkeergarages kan niet worden gepind en ruim 40 procent van de garages geeft niet duidelijk aan of er nog vrije parkeerplekken zijn.

Oproep: verlagen of bevriezen


Bijna 60 procent van de gemeenten heeft het parkeren op straat ook duurder gemaakt. Daar komt bij dat particuliere parkeergarages de tariefsverhogingen van de gemeenten volgen. Detailhandel Nederland roept de gemeenten op om de parkeertarieven te verlagen of desnoods te bevriezen, zodat de binnensteden niet nog verder onder druk komen te staan.

Bron: Novum

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven