Nieuws

Deze app voorkomt een parkeerboete

Een herkenbare situatie: kom je nét te laat bij je geparkeerde auto terug, krijg je een boete. Dat hoeft nu niet meer. Parkapp Parkmobile en Volkswagen lanceren namelijk een functionaliteit waarmee de Volkswagen-rijder via de app automatisch zijn parkeergeld afrekent.

Dit is in Nederland de eerste keer dat het simplificeren van betaald parkeren wordt meegenomen in de mogelijkheden van connected cars. De transacties verlopen via Parkmobile. De ‘Mijn Volkswagen’-app herkent het ‘betaald parkeren’ gebied, waardoor deze automatisch een melding geeft wanneer de auto geparkeerd wordt in dit gebied.

 

 

Automatische betaling

Zodra de auto weer wegrijdt, stopt de betaling volledig automatisch. Hierdoor is betaling exact van het moment van aankomst tot het moment van vertrek. Bovendien krijgt de smartphonegebruiker na de parkeeractie vervolgens ook een samenvatting op zijn mobiel met de locatie, parkeertijd- en kosten. Betaling geschiedt maandelijks achteraf via de Parkmobile factuur.

Uitbreiding

Wanneer de berijder een vergunning voor het gebied heeft of een eigen terrein heeft, kan de melding worden uitgezet. Parkmobile stelt de parkeerfunctionaliteit ook beschikbaar voor de apps van SEAT, SKODA, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens.

 

Deel dit artikel