Nieuws

Groene Hart tekent convenant duurzaam beton

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen gaan in samenwerking met bedrijven beton duurzamer inkopen en verwerken. Daarnaast scheiden ze bij sloopprojecten het vrijkomende beton uit stoepen, wegen en gebouwen. Afgelopen dinsdag ondertekenden zij gezamenlijk het convenant 'Groene Hart gaat voor duurzaam beton'.

Door hergebruik van het beton en het circulair maken van de keten wordt bespaard op de winning van zand en grind, en wordt ook de CO₂-uitstoot aanzienlijk verminderd.

CO2-reductie

De partijen die het convenant tekenen willen de betonketen sluiten en er op die manier voor zorgen dat afval juist grondstof wordt. Zo willen zij starten met minimaal 15 procent van het vrijkomende beton te verwerken in nieuw beton, zoals straatstenen en tegels. Verder streven zij per direct naar 100% hergebruik van het vrijkomende beton in nieuw beton. Het uiteindelijke doel is een CO2-reductie te bereiken van 30% in 2021.

Markt en overheid

Het convenant 'Groene Hart gaat voor duurzaam beton' is ondertekend door de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen, Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK), Goudse Betonmortel Centrale (GBC), KWS infra, Aannemingsbedrijf Van der Meer, MBI beton, Rewinn, Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls, Struyk Verwo Infra, Betonindustrie De Hamer, Theo Pouw groep en Vlasman.

Bekijk het video-item over het convenant:Dit artikel komt uit BouwCirculair

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven