Nieuws

NHTV: Opening academisch jaar en gouden jubileum

Op 1 september viert hogeschool NHTV een succesvol 50 jarig jubileum. De school verwierf in haar bestaan internationale bekendheid en erkenningen en geeft als enige hogeschool ook wetenschappelijk onderwijs.

NHTV is in 1966 opgericht en heette voluit Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT). In 1987 fuseerde het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT) en werd het Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV).

 

Merknaam NHTV

In 2001 kreeg de hogeschool een nieuwe naam: NHTV, Internationaal hoger onderwijs Breda. NHTV is vanaf dat moment geen afkorting meer, maar een merknaam.

 

In het 50-jarig bestaan groeide de hogeschool uit tot een businessgeoriënteerde hogeronderwijsinstelling die nationaal en internationaal naam maakt als kennisinstelling.


Erkenning

Zo kreeg de hogeschool internationale erkenning van de World Tourism Organization, de World Leisure Organization en de International Facility Management Association.

 

Wetenschappelijk onderwijs

NHTV heeft op dit moment vier locaties in Breda, zo'n 7700 studenten uit meer dan 60 landen, 17 opleidingen in acht vakgebieden en maar liefst 27.000 alumni. Bovendien is NHTV de enige hbo-instelling in Nederland die naast hbo-opleidingen ook wetenschappelijk onderwijs (wo) aanbiedt.

 

Deel dit artikel