Nieuws

Rapport concrete variant spoorlijn A27 naar minister

Een rapport met vier concrete varianten van een spoorlijn tussen Breda en Utrecht wordt binnenkort aangeboden aan minster Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Dat zegt wethouder Wilbert Willems van Breda.

Rapport concrete variant spoorlijn A27 naar ministerSpoorwegplan


Binnenkort maakt de minister een keuze over hoe de snelweg A27 wordt verbreed. Nu die beslissing valt, moet ook het spoorwegplan weer naar voren worden geschoven.  Willems bracht woensdag de optie van de directe spoorwegverbinding nog eens onder de aandacht tijdens de Dag van de Rail in Rotterdam. Daarin lichtte hij onder andere toe hoe ze het plan samen met het bedrijfsleven willen aanpakken. “Het rapport gaat eerst naar de minister. Dat is heel belangrijk. Er is afgesproken dat zij bij het besluit over de verbreding van de A27 onze wensen meeweegt, zodat een toekomstige spoorlijn mogelijk blijft”, aldus Willems.

Vier verschillende opties


De wethouder zegt dat in het rapport vier verschillende opties worden voorgelegd, waarvan een de voorkeur heeft van de betrokken partijen. “Daaronder vallen onder meer de provincie, de gemeente Breda, Oosterhout en Utrecht. Het is een hele cruciale stap die we nu maken.”

Middenberm en hybride


Een aantal opties zijn al langer bekend. Zo is er de variant van de middenberm, de oostzijde en hybride variant. “Ik kan nog niet zeggen waar onze voorkeur naar uit gaat. We willen eerst het rapport aan de minister voorleggen”, zo verklaart Willems.
 
Bron: Breda Vandaag

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel