Bedrijfsnieuws

Easypath en OTEM2000 brengen fietspadelementen met zonne-energie op de markt

De twee partijen brengen een nieuw beproefd product op de markt: het ZonneFietspad. Hierbij is het mogelijk zonne-energie uit het fietspad te halen. De energie die het fietspad opbrengt, zal gebruikt kunnen worden om omliggende gebouwen, woningen, openbare ruimten en straatverlichting en signalering van stroom te voorzien.

Zonnefietspad

De link die de partijen gevonden hebben zit hem in de basis. OTEM 2000 levert het DIN-gecertificeerde Solar BikePath®. Een elementenprincipe dat voldoet aan de stroefheid voor fiets- en wandelpaden. Zij zochten een partij die een beproefde prefab betonnen basis kon bieden. Easypath vormt het antwoord op deze vraag, zeker omdat door onderlinge koppeling een hoogwaardig fietscomfort gewaarborgd is.  Job van Roekel, directeur Easypath: "We zijn blij dat we elkaar op het juiste moment ontmoet hebben. Wij waren op zoek naar een partij die ons verder kon brengen als het om de integratie van zonne-energie gaat en andersom stond OTEM 2000 op het punt om zelf prefab elementen te ontwikkelen."


Energierijke vloeren hebben de toekomst

Naast OTEM 2000 is ook Energy Floors, met wie het Spaanse bedrijf al een samenwerkingsverband heeft, bij de samenwerking betrokken. Alle drie de partijen hebben een zelfde doel: innovatieve technologieën en duurzame en groene oplossingen creëren voor een gezondere leefomgeving, de transformatie naar duurzame steden en zorg voor een schoon milieu. Om dit verder te bevorderen, gaan partijen gezamenlijk aan de slag op weg naar nieuwe innovatieve co-creaties.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven