Bedrijfsnieuws

Nedap lanceert parkeer-app voor vergunninghouders

Om parkeren voor vergunninghouders een stuk gemakkelijker te maken, lanceert Nedap de SENSIT Parking License app, een app voor parkeervergunningen. Met de SENSIT Parking License app, die nu naast Android ook voor iOS beschikbaar is, kunnen gebruikers snel en eenvoudig in- en uitchecken op de voor hun gereserveerde parkeerplaats.

De online tool biedt parkeerbeheerders de mogelijkheid om op efficiënte wijze vergunningen te beheren en distribueren. Nedap heeft de app geoptimaliseerd voor integratie met parkeer- en handhavingsapplicaties van derde partijen.

 

Nedap is de ontwikkelaar en fabrikant van SENSIT: een technologie die bestaat uit draadloze grondsensoren die per parkeerplek in real-time detecteren of een plek bezit is en hoe lang de plek bezet is.

 

Hoe werkt de App?

Om identificatie van voertuigen mogelijk te maken, voegt Nedap de SENSIT Parking License app toe aan het SENSIT systeem. Deze mobiele app werkt op een vergelijkbare manier als de eerder geïntroduceerde EPL (Elektronische Parkeer Licentie) oplossing. De gepatenteerde oplossing maakt het mogelijk om de identiteit van een voertuig te koppelen aan een parkeerplaats, doormiddel van een compact device in het voertuig. In het SENSIT systeem kunnen zowel individuele parkeerplekken als gehele parkeerzones worden toegewezen aan specifieke gebruikers, zoals parkeervergunninghouders. Parkeerovertredingen worden hiermee gemakkelijk gedetecteerd. De parkeervergunning app van Nedap houdt digitaal toezicht op het rechtmatig gebruik van parkeerplekken. De app is eenvoudig te configureren om unieke identificatienummers te genereren. Zodra een vergunninghouder parkeert, wordt de app met één druk op de knop geactiveerd en verbonden met de SENSIT server. Met behulp van GPS-coördinaten en geavanceerde algoritmes, wordt de locatie van de SENSIT Parking License geïdentificeerd.

 

Additionele parkeerdiensten

Naast de gebruiksvriendelijke interface voor het (de)activeren van een parkeersessie, kunnen vergunninghouders de SENSIT Parking License app ook inzetten voor additionele parkeerdiensten, zoals voor actuele informatie over het aantal vrije parkeerplaatsen of als hulpmiddel om een geparkeerde auto snel terug te vinden. Tevens zorgt de applicatie voor een efficiënte handhaving van bestaande parkeerplekken. Middels de SENSIT Administratie Software kunnen beheerders eenvoudig hun parkeervergunningen beheren. Het gebruik van een app voor parkeervergunninghouders maakt de distributie en het onderhoud van de applicatie efficiënter. Vrijwel iedereen beschikt tegenwoordig over een smartphone. Dit zorgt ervoor dat de kosten van een digitale parkeervergunning voor alle betrokken partijen laag blijven. Omdat het mogelijk is om met SENSIT Administratie Software zowel fysieke als digitale vergunningsbewijzen aan te maken, is deze oplossing ook geschikt voor vergunninghouders zonder een smartphone.

 

Integratie met andere parkeer Apps

De eerste release van de SENSIT Parking License app is beschikbaar voor een geselecteerde groep Nedap partners en klanten. Nedap verwacht de elektronische parkeervergunning functionaliteit straks ook mobiele apps van andere partijen te integreren. De parkeervergunningen kunnen automatisch worden gekoppeld via de open software-interface die het SENSIT systeem biedt. Dat maakt het eenvoudig voor andere partijen om een eigen maatwerk oplossing te creëren. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

 

Meer weten? Neem direct contact met Nedap op. 

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel