Bedrijfsnieuws

Spiel-Bau terug van (nooit) weggeweest

De Duitse fabrikant van speeltoestellen Spiel-Bau was de laatste jaren niet heel actief op de Nederlandse markt. Met Steven Overmaat als aanjager wil Spiel-Bau zich weer nadrukkelijker op de Nederlandse markt laten zien.

Overmaat is geen onbekende op de Nederlandse speelmarkt. Eerder was hij werkzaam bij Nijha en zette hij Ovaal speelconcepten op, dat overgenomen werd door Kompan. Ovaal vertegenwoordigde destijds al Spiel-Bau en Overmaat is verheugd dat hij nu een hernieuwde samenwerking met Spiel-Bau heeft kunnen bewerkstelligen. "Eigenlijk was Spiel-Bau een beetje verdwenen van de Nederlandse markt. Terwijl ze een mooi product maken wat als basis roestvrijstaal heeft, maar door elementen van Robina en Douglas-hout toch een natuurlijk uitstraling heeft." 

 

Nooijen

Omdat bij Spiel-Bau de gehele productie in eigen huis plaatsvindt, waaronder met staalkern uitgevoerde klimnetconstructies en roestvrijstalen glijbanen, denkt Steven Overmaat een volwaardig gesprekspartner te zijn voor recreatieondernemers die zich graag willen onderscheiden van collega’s en eigen ideeën in een speellandschap verwerkt willen zien. Overmaat over zijn visie op spelen: "Speeltoestellen maken een onderdeel uit van de speelomgeving, maar zijn vaak ten onrechte een doel op zich. Ik wil speellandschappen maken die behalve met de speeltoestellen zelf ook speelwaarde bieden middels hoogteverschillen, droge en natte plekken en ook met bespeelbare groenvoorziening. Bij de uitvoering van de projecten zal ik gebruikmaken van de expertise van Nooijen terreininrichting."


Muziek

Spiel-Bau Nederland levert ook outdoor-muziekelementen van Percussion Play. Overmaat: "Ik heb altijd de visie gehad dat spelen meer is dan klimmen en klauteren. Door kinderen te laten spelen met muziek voegen we wat toe." Ook de hernieuwde samenwerking met het Engelse Hand Made Places past goed binnen deze visie. "Met deze twee productlijnen kan ik buitenklassen, voorleeshoeken en diersculpturen leveren en ontwikkelen die meerwaarde bieden voor schoolpleinen, maar ook voor  zorginstellingen."Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel