Bedrijfsnieuws

Minder CO2 met meer OVe

De Arnhemse producent TRENS B.V. brengt medio 2017 een 100 procent elektrische people mover op de markt. Deze Trens Solar Train wordt met behulp van zonne-energie aangedreven en rijdt op gewone luchtbanden. Nu wereldwijd steeds meer steden hun verantwoordelijkheid rond klimaatbeheersing nemen, door onder andere bepalingen in te voeren om vervuilend vervoer in de binnensteden te weren, kan de Trens Solar Train uitkomst bieden, zelfs zonder enige aanpassing aan de stadsinfra.

De elektrische Trens Solar Train neemt het openbaar vervoer in de nauwe en drukke binnensteden over en brengt bezoekers, forensen en toeristen milieuvriendelijk en comfortabel naar hun bestemming. Zonder lawaai, zonder CO2-uitstoot.


Zonder lawaai

De standaarduitvoering van de trein heeft een actieradius van 100 kilometer per batterijlading (uit te breiden tot 300 kilometer) en bestaat uit een ‘trekker’ en 3 wagons. Ze is voorzien van luchtvering met zitplaatsen voor 60 passagiers (20 plaatsen per wagon). De trein is door haar ranke vorm en korte draaicirkel voor bijna elke winkel of elk bedrijf zonder lawaai bereikbaar. De trein kan zelfs voor de (nacht)stadsdistributie ingezet worden.

 

Naast de buitengewone lage exploitatiekosten kan de exploitant of vervoerder profiteren van subsidiemogelijkheden. De Trens Solar Train staat op de positieve Milieulijst 2016 (MIA\Vamil code G3110).

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Trens
www.trens.eu
Standnummer 2.094

Deel dit artikel