Bedrijfsnieuws

Onderzoek SWOV: Dick Bruna bord verlaagt snelheid

Uit onderzoek van SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat automobilisten aangeven minder hard te rijden bij het zien van Dick Bruna borden van Leer in het Verkeer, dan wanneer ze geen borden zien. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het is een ontwikkeling die kan leiden tot mogelijk 20 procent minder ongevallen in het verkeer. In navolging van het onderzoek zal Metropoolregio Rotterdam Den Haag een praktijktest uitvoeren

De Dick Bruna borden van Leer in het Verkeer zijn een vorm van ‘nudging’, waarmee op onbewuste wijze gewenst gedrag aantrekkelijk wordt gemaakt. Mogelijk associëren mensen de herkenbare Dick Bruna-illustraties met kinderen en zorgzaamheid. 


Gedragsverandering

Tjinco is de ontwikkelaar en leverancier van Leer in het Verkeer en wil met dit programma een positieve gedragsverandering in het verkeer bereiken. Samen met scholen, gemeenten en burgers streeft Tjinco naar een veilige verkeersomgeving voor kinderen. Naast attentieverhogende materialen heeft Leer in het Verkeer ook een verkeerseducatief aanbod, waarmee kinderen spelenderwijs de gevaren en regels in het verkeer leren. Ook ouders worden actief betrokken bij deze integrale aanpak.

 

Voor iedere bezoeker op de stand van Tjinco ligt een mooie Leer in het Verkeer-kalender klaar!

 
Meer informatie is te vinden op www.leerinhetverkeer.nl

 

Meer informatie op Verkeer, Mobiliteit & Parkeren

Tjinco
www.tjinco.nl
Stand 1.719

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven