Artikel

Veilig Verkeer Nederland introduceert: Het nieuwe fietsen

We zien de ongevallencijfers met fietsers stijgen. Senioren zijn hier meer dan gemiddeld in vertegenwoordigd. Niet omdat senioren onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft.

Veilig Verkeer Nederland richt zich met “Het nieuwe fietsen” op de fietsende senior. In deze workshop, begeleid door een expert van Veilig Verkeer Nederland, komen diverse onderwerpen aan bod zoals drukte op het fietspad, bellen, dode hoek, vitaliteit, ongevalsoorzaken en natuurlijk de fiets zelf. 

De opzet is totaal anders dan de traditionele fietscursus. Inzicht, houding en gedrag dragen voor een groot deel bij aan de verkeersveiligheid. Dat is precies wat tijdens deze workshop aan de orde komt. 

De workshop duurt 2,5 uur en is voor maximaal 20 deelnemers. In deze kleine setting komt iedereen aan het woord en is met elkaar een goed gesprek te voeren. 

Wilt u deze workshop organiseren in uw gemeente neem dat contact op met Veilig Verkeer Nederland.
 
‘Het nieuwe fietsen’ sluit aan bij het programma ‘Doortrappen’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Staatssecretaris van Veldhoven van IWS zal op het Nationaal Fietscongres in Houten aanwezig zijn bij het ondertekenen van de Fietsbelofte. 

Dit artikel verschijnt in Verkeer in Beeld 2, mei 2019. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven