Artikel

Fietsstromen in beeld met CyclePRINT

Fietsen is booming. Terecht. Het is gezond, schoon en nog leuk ook. Bovendien ben je steeds sneller op je bestemming door de elektrische fiets en de betere infrastructuur met snelfietsroutes. Maar, hoe stuur je als overheid op die groeiende stroom aan fietsers? Hoe houd je zicht en grip? Hoe stimuleer je?

Dan helpt een instrument dat fietsstromen in beeld brengt. Letterlijk. Dat is wat CyclePRINT doet. Inmiddels al voor tientallen steden en provincies. In Rotterdam groeide het fietsverkeer met 60 procent in 10 jaar. Daar is CyclePRINT inmiddels onmisbaar. Adviseur John Akkerhuis van de Rotterdamse afdeling Verkeer en Vervoer: “Je wilt weten waar mensen vandaan komen en waar ze heen gaan. Welke routes ze pakken. Je wilt knelpunten in beeld hebben. Daar zetten we CyclePRINT bij in.”

 

CyclePRINT is een webapplicatie en werkt met GPS-data - of welke andere vorm van data dan ook. Het visualiseert fietsgedrag en geeft inzicht in daadwerkelijk gemaakte fietskilometers. Zo is het eenvoudig om fietsgedrag te analyseren, om de prestaties van het lokale fietsnetwerk te beschouwen en om reële voorspellingen te doen op de effecten van ingrepen op dat netwerk. Kijk op www.cycleprint.eu

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven