Artikel

ACO Urban Design: stijlvolle afwatering voor de publieke ruimte

Urban Design wint aan belang. Bij het vernieuwen van openbare plaatsen wordt steeds meer aandacht besteed aan uitstraling, imago en toegankelijkheid.

Stadsbesturen wensen meer en meer een leefbare, maar ook een esthetisch verantwoorde stad. Publieke ruimten worden met oog voor detail en design ingericht.Met de klimaatverandering vormt afwatering een belangrijk aspect bij het ontwerpen van de openbare ruimte.Men wil uiteraard niet dat de straten blank komen te staan. Afvoergoten kunnen hier de oplossing zijn. Deze moeten vandaag niet alleen functioneel zijn, maar dienen ook een esthetische meerwaarde te bieden. 


ACO heeft een hele reeks producten die hiervoor in aanmerking komen. Designroosters op afvoergoten geven de openbare plaatsen een stijlvolle look. Gepersonaliseerde roosters waarin logo’s, symbolen of namen van gemeenten verwerkt worden, zorgen voor een originele afwerking.

Eerste Freestyle-project ACO-BE 

De Elsensesteenweg (Elsene) wordt helemaal heraangelegd.De nieuwe inrichting wil van deze steenweg, die trouwens al autoluw is, een kwalitatieve, duurzame en functionele ruimte maken. Het Brusselse architectenbureau Arter architects nam contact met ons op,en was meteen grote fan van het Freestyle-concept.


Een
lijnenspel zoals die van de doorsnede van een boom, dat was het roosterdesign dat Sebastien Heuss, de architect, voor ogen had. ACO heeft hier meteen werk van gemaakt; 1100 meter werd reeds aangelegd.Daarbovenop wordt volgend jaar nog 100 meter kanaal met Freestyle-rooster én 175 meter kanaal met roestvrij stalen opzetstuk voorzien (waarvan 13 meter met ledverlichting) op het Ferdinand Cocq plein.


Dit artikel is verschenen in Rescape 03/2018. Lees meer van Rescape in onze bibliotheekDit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel