Agenda

VIO-Dag 2019 - Smart Mobility

Smart Mobility is een hot item. Met veel aandacht voor de voertuigen. Maar wat is er eigenlijk nodig in het ontwerp van de infrastructuur? Op die vraag gaan de wegontwerpers van Nederland en Vlaanderen op dinsdag 16 april een antwoord geven. Zowel VIO leden als niet-leden kunnen deelnemen aan deze mooie dag.

Op dinsdag 16 april 2019 vindt in Hotel Van der Valk te Dordrecht de jaarlijkse VIO dag 2019 plaats. Deze dag is hét netwerk-event voor infraontwerpers uit Nederland en Vlaanderen en zal in het teken staan van Smart Mobility. Tegelijkertijd vindt er een expositie plaats van een aantal bedrijven uit de wereld van mobiliteit en infrastructuur die u meer kunnen tonen op dit vlak.


Ook dit jaar hebben wij zeer interessante sprekers uitgenodigd waaronder oprichter en eigenaar van innovatiebedrijf Clearwater Innovations, Kenan Aksular. Hij sloot als eerste in Europa voor Athlon Car Lease een deal met Tesla en helpt nu BMW een e-mobility ecosysteem te ontwikkelen. Na zijn opening waarin hij ons meeneemt in de laatste internationale ontwikkelingen van slimme voertuigen deelt Melle Vroom, beleidsadviseur Smart Mobility bij het Ministerie van IenW, zijn vragen en dilemma’s met de zaal. Vervolgens gaan we in gesprek over de dilemma’s van de infrabeheerder en de weggebruiker met Lindy Molenkamp,  Hoofd Wegen en Kanalen bij Provincie Overijssel, en Ferry Smith, hoofd Public Affairs bij de ANWB. Ook zij delen hun vragen dilemma’s voor een toekomstig ontwerp van onze infrastructuur.


De middag wordt volledig ingevuld door de themagroepen Onderzoek en Innovatie, Kennis, Proces en Onderwijs. In de themabijeenkomsten gaan we in gesprek over de dilemma’s en de vragen die de sprekers in de ochtend bij ons als ontwerpers hebben achtergelaten. Wat zijn daarop onze antwoorden? De bijeenkomsten zullen worden ingeleid door een lid van de betreffende themagroep.
De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Het belooft wederom een zeer interessante en waardevolle dag te worden waar wij hopen u weer van harte welkom te mogen heten. De dag is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

 

Aanmelden kan via de website.

Deel dit artikel