Agenda

Mijn Stad in Beweging

Namens de gemeente Schiedam en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu nodigen we u van harte uit voor het middagsymposium Mijn Stad in Beweging. We laten u graag kennismaken met de talloze proces-, project- en technologische innovaties die zijn toegepast bij het A4-project. Innovaties die u zeker kunnen inspireren én die zich lenen voor toepassing in úw situatie.

Horen, zien en beleven op 11 mei

Uitdagingen op het gebied van civiele techniek, herontwikkeling, participatie, leefbaarheid, inpassing hebben elkaar gevonden bij de aanleg van rijksweg A4 tussen Delft en Schiedam. Doordat de A4 in een landtunnel is aangelegd, hoort, ziet en ruikt u de rijksweg (bijna) niet. Tijdens het Mijn Stad in Beweging komen de verschillende onderdelen van het Schiedamse A4-project aan bod komen via interactieve presentaties, debatten én rondleidingen langs de verschillende projectonderdelen. Ook wordt met u de vertaalslag gemaakt van een gemeentelijke aanpak naar landelijke toepassing van de opgedane kennis en ervaring. En externe deskundigen vanuit wetenschap en praktijk gaan dieper in op specifieke onderdelen van het project.

Voor wie

Het A4-project combineert planologische doelstellingen met praktische oplossingen voor lucht- en geluidsoverlast. De combinatie met landelijke sprekers en thema's maakt het symposium onder meer interessant voor planologen, stedenbouwkundigen en ruimtelijk ontwikkelaars én voor beleidsmakers en beheerders verantwoordelijk voor ruimte- en mobiliteitsopgaven.

Breng uw stad in beweging, kom op 11 mei naar Schiedam

Hoe komt uw stad in beweging? Hoe legt u op innovatieve manier verbindingen tussen opgaven om:

  • de milieubelasting van de rijkswegen te verminderen
  • het leefklimaat in de steden te verbeteren
  • de sportverenigingen te vitaliseren
  • de zoektocht naar woningbouwlocaties voor honderdduizenden woningen worden verbonden?
Gemeente SchiedamRWS, I&MVan Kessel
 
Voor meer informatie en/of aanmelden gaat u naar www.mijnstadinbeweging.nl

Deel dit artikel